Millaiset ovat prinsessa papukaijat kuin lemmikit?

Ota yhteyttä kirjoittajaan

Miksi tämä papukaija on "prinsessa"?

Prinsessa papukaija on australialainen papukaija, jonka tieteellinen nimi on Polytelis alexandrae . Tämä johtuu siitä, että se on nimetty Tanskan prinsessa Alexandran (1844–1925) kunniaksi. Prinsessa Alexandra meni naimisiin Walesin prinssin Edwardin kanssa, ja kun hänestä tuli Ison-Britannian kuningas Edward VII 22. tammikuuta 1901, hänestä tuli kuningatar.

Tätä ihanaa lintua tunnetaan useilla nimillä, mukaan lukien Alexandran papukaija, Walesin papukaijaprosessia, prinsessa Alexandran papukaija, kuningatar Alexandra papukaija, ruusunpunainen papukaija ja Spinifex-papukaija. Tietysti siellä on sekä miehiä että naisia ​​prinsessa papukaijoja, mutta niitä kaikkia kutsutaan prinsessoiksi!

Missä he asuvat luonnossa

Olen nähnyt heidät luonnossa Etelä-Australian sisämaan autiomaassa, mutta uskon, että niitä löytyy myös Länsi-Australiasta sekä autiomaassa että vuoristossa. Ne ovat nomadilaisia ​​ja lentävät yhdessä ryhmissä, ja niitä voi usein löytää - ja kuulla - lähellä vesiaukkoja ja muita vesilähteitä.

He tekevät hellävaraisia ​​(mutta meluisia) lemmikkejä

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka nähdään näissä papukaijoissa etäältä, on niiden lävistykset. He tekevät hyviä, hellävaraisia ​​lemmikkejä ja jopa näyttävät olevan helläitä, mutta heidän puhelunsa, kun he ovat sisätiloissa ja päättävät tarvitsevansa huomiota, voivat olla kuulovammaisia.

Fyysinen kuvaus

Prinsessa papukaija on keskikokoinen papukaija, ja siksi sitä kutsutaan usein papukaijaksi. Parakeet vanhempi oikeinkirjoitus on paroketti. Muihin australialaisiin varjoliikkeisiin kuuluu aina suosittu Budgerigar.

Kun prinsessa papukaijoja on kasvatettu vankeudessa yli vuosisadan ajan, niihin on kehittynyt tai kasvatettu useita muunnelmia, etenkin niiden höyhenen värjäyksessä. Myös luonnossa on eroja, mutta ne eivät ole niin selviä.

  • Pituus : Uros kasvaa noin 46 cm: ksi (16 tuumaa) pitkäksi; naaras on vähän lyhyempi.
  • Paino : Nämä linnut ovat yllättävän kevyitä, koska suurimmat urokset painavat vain noin 120 g (4 ja neljäsosa unssia)!
  • Höyhen : Luonnossa tämän linnun höyhen on yleensä enimmäkseen vihreä, vaaleanpunaisella kurkulla, sinertävällä kruunulla, kirkkaanviheisillä hartioilla ja kauniilla sinisellä rumpulla, vaikka siellä on myös sinisiä ja keltaisia ​​mutaatioita. Häntä on melko pitkä ja ohut. Naisilla se on hiukan lyhyempi. Hän ei ole yhtä värikkäitä kuin uros, ja hänen kruununsa on vaaleanharmaa.
  • Nokka ja silmät : Kuten ylä- ja alakuvista voi nähdä, uroksen nokka on korallinpunainen ja hänen silmissä on oransseja iiriksia; naisen nokka on vaaleampi ja hänen iiriksensa ovat ruskeita.
  • Ruoka : Luonnossa ne ovat paimentolaisia ​​ja ruokkivat pääasiassa spinifexiä ja muita siemeniä. Ne lentävät parvessa ja ilmestyvät yhtäkkiä alueelle, ruokkivat siellä hetkeksi ja sitten yhtäkkiä katoavat.

Kuinka hoitaa lemmikkisi

Prinsessa papukaijat tekevät upeita lemmikkejä. Seuraavassa on muutama huomautus näiden lintujen pitämisestä seuralaisina:

kotelo

Prinsessa Papukaijat mukautuvat hyvin asumiseen sisähäkissä ja sen, että he voivat lentää vapaasti kodin sisällä. He nauttivat myös ulkona olevan lintuhuoneen suuremmasta tilasta. Pitkien pyrstöidensä vuoksi he tarvitsevat paljon tilaa ahventessaan.

ruoka

Vankeudessa he nauttivat papukaijasekoituksesta ja rakastavat vihanneksia (kuten maissia), itäneitä siemeniä ja erilaisia ​​hedelmiä (kuten omenoita ja päärynöitä). Hedelmällisyyskaudella he nauttivat joistakin hyönteisten herkkuista, kuten ateriamatoista, ja ne tarjoavat ylimääräistä ravintoa sekä poikasille että heidän vanhemmilleen.

Nokka hoito

Kun heidän nokkansa kasvaa edelleen, prinsessa Papukaijat on varustettava pienillä, kovilla oksilla ja oksilla pureskeltavaksi. Varmista, että nämä eivät ole myrkyllisiä.

käytös

Lemmikkieläiminä he ovat ilahduttavia käyttäytymisensä suhteen ja heillä on todellisia omia persoonallisuuksiaan, jopa osoittaen tykkäyksiä ja inhojaan perheen eri jäsenille tai vierailijoille.

He voivat oppia matkimaan ihmisen ääntä melko selvästi, jos heidät opetetaan puhumaan jo nuoresta iästä lähtien, vaikka tämä saattaa viedä kärsivällisyyttä.

Elinikä

He saavuttavat kypsyyden noin vuoden ikäisenä ja elävät yllättävän kauan; Joidenkin on tiedetty elävän noin 15-30 vuotta.

Kasvatus

Kuten useimmat muut papukaijat, luonnossa ne pesivät ontossa puussa, mieluummin kumipuita (eukalyptoja) ja taisteluita. Kuten monet sisämaiset linnut, niin luonteeltaankin, ne lisääntyvät useimmiten sateen aikana ja poikasille on tarjolla riittävästi ruokaa. Ne kuitenkin kasvattavat vankeudessa hyvin, etenkin jos niissä on ontto tukki, mutta pitkälle hännälle on oltava tilaa. He palaavat samaan lokiin lisääntyäkseen uudelleen vuosi toisensa jälkeen, joten se on puhdistettava punkkista ja taudeista joka vuosi käytön jälkeen.

He mieluummin jalostuvat ryhmissä kuin luonnossakin, ja munivat neljästä kuuteen pientä valkoista munaa. Vauvat kuoriutuvat noin yhdeksäntoista päivässä.

Tunnisteet:  kanit Koirat Hevoset