Kymmenen värikkäintä lintua maailmassa

Mitkä ovat värikkäimmät linnut?

Värillä on ollut tärkeä rooli elämässämme ja me kaikki osoitamme erilaisia ​​reaktioita eri väreihin. Vaattemme valinta, kodien sisustus ja jopa päivittäin käytettävien esineiden ostaminen tapahtuvat väreillä. Ei ihme, me kaikki rakastamme nähdä myös värillisiä lintuja.

Lintujen suosiminen on inspiroitu höyhenten, nokkien ja muiden kehon osien väreillä ja muodoilla. Lisäksi heidän sosiaalinen käyttäytymisensä on rohkaissut meitä pitämään heitä lemmikkinä ja he ovat löytäneet paikkansa runouksessa ja suositussa musiikissa.

Tässä artikkelissa esitellään 10 lintua, jotka ovat värikkäimpiä.

1. Scarlet ara

Kotoisin trooppisesta Etelä-Amerikasta, Scarlet Macaw on iso kokoinen papukaija, jolla on erittäin näkyvät punaiset, keltaiset ja siniset värit. Sen silmien ja laskun ympärillä on valkeahko iholaastari ja siinä on erittäin pitkä häntä. Jalat jalat ovat mustia ja nokka pohjassa tummanmusta, vaikka sen yläosa on vaaleaa. Elinikä on 4 - 5 vuosikymmentä, mutta voi olla pidempi vankeudessa. He harjoittavat monokemiaa, tekevät pesänsä puiden onttoihin alueisiin ja molemmat hoitavat nuorempia.

He voivat lentää suurella nopeudella ja tekevät sitä usein pareittain tai pieninä ryhminä. Heidän huutonsa ja huutonsa voivat olla erittäin kovia ja meluisia kommunikoidessaan ryhmiensä kanssa. Heidän ruokavalionsa sisältää hedelmiä (jopa ennen kuin ne ovat todella kypsiä), pähkinöitä ja siemeniä.

2. Toco Toucan

Toco Toucanin suosio on laskussa, joka on myös melko suuri ja värikäs. Niitä on neljäkymmentä eri lajia, ja niiden eriväriset laskut ovat mahtavia. Vastoin kokoa, joka on normaalisti yli puolet rungon koosta ja muodosta, lasku on ennaltaehkäisevä kuin varsinainen taistelukyky. Heidän jalat ovat lyhyet ja vahvat, ja varpaat ovat erikoisia, ensimmäinen ja neljäs varpaat käännetään taaksepäin. He haluavat syödä hedelmiä, hyönteisiä ja jopa pieniä liskoja. He elävät puunrei'issä ja pienissä parvissa. He ovat Etelä-Amerikan trooppisten metsien kotoperäisiä.

3. Mandariini-ankka

Yksi silmiinpistävimmistä värikkäistä ahven-ankusta, Mandarin on Itä-Aasian keskikokoinen ankka. Uros voidaan helposti tunnistaa vartaloosien kolmen erottuvan värin ansiosta - lasku on punainen, valkoinen puolikuu silmien yläpuolella ja punertava kasvot. Kaksi pystysuoraa valkoista palkkia purppuravärisellä rinnalla tekevät tästä ankasta vieläkin silmiinpistävän. Naaraskat antavat munia onteloissa puissa, jotka yleensä valitaan matalien järvien lähellä. Urospuolustus puolustaa inkubaation aikana. Aasian mandariineissa havaitaan muuttoa Itä-Kiinaan tai Etelä-Japaniin. Hyönteiset, etanat, pienet kalat, kasvit ja siemenet muodostavat ruokavalionsa.

4. Stork-laskutettu siikalainen

Stork-Billed Kingfisher on yksi Intian mantereen ja Kaakkois-Aasian suosituimmista puiden kuningaskalastajaista. Se on iso nokka verrattuna kokoonsa ja siinä on yhdistelmä värejä. Yleensä siinä on vihreä selkä ja sininen häntä sekä siivet. Jalat ovat kirkkaan punaisia, samoin kuin erityisen suuri ja kaunis lasku. Mutta höyhenkuvio voi vaihdella 15 rodussa ja sen asuinalueella, joka on jokien, rannikkojen ja järvien lähellä. He ahventavat puun oksalle ja metsästävät kaloja, rapuja ja sammakoita sukeltamalla yhtäkkiä alas.

5. Australian kuningas papukaija

Kun uros näkyy punaisen pään, rinnan ja alaosan alapuolella, Australian kuningas Parrot on edelleen yksi värikkäimmistä lintuista Itä-Australiassa. Naispuolisilla papukaijoilla on silmiinpistävän erilainen vihreä pää ja rintaharmaa nokka. Hedelmät, siemenet ja pienet hyönteiset ovat heidän ruokavalionsa, kun ne asuvat pareittain tai ryhmissä kosteissa ja raskaissa metsissä itärannikolla ja ulottuvat osaan Australian manterta. He ovat istuvia ja munivat munansa korkeiden sisäänkäyntien puiden onttoihin runkoihin.

6. Roseate Spoonbill

Vaaleanpunainen höyhen ja vaaleanharmaa lasku tekevät tästä valtavasta linnusta varsin erottuvan. Siinä on valkoisia höyheniä kaulassa, rinnassa ja selän yläosassa, mutta jalat ja silmät ovat punaisia. Luonteeltaan raikkaita, tämä Pohjois-Amerikan silmiinpistävin ja kahlaava lintu löytyy lampista, suista ja suista. He pitävät laskunsa osittain vedenalaisena pienten kalojen ja sammakkoeläinten saaliiksi matalassa vedessä. Kolmen narttujen kermanvärisen munan inkubaatioaika on noin kolme viikkoa, jonka uros on asianmukaisesti jakanut.

7. Punajalkainen partridge

Punajalkainen partridge on lintu, jota voi löytää viljelysmailta. Pinkki-punaiset jalat ja pieni kirkkaanpunainen nokka, punaisella renkaalla silmien ympärillä, tekevät siitä varsin houkuttelevan. Siinä on kermanvalkoinen ylä kurkku ja leuka. Se on riistalintu ja munii munia maahan tehtyyn pesään. Myös tämä laji syö siemeniä ja pieniä selkärangattomia. Juokseminen lentämisen sijasta on sen erikoisuus, vaikka sillä on kyky lentää lyhyitä matkoja.

8. Vulturiininhelmikot

Toinen maukas laji, Vulturine-helmikanat on iso lintu, jolla on hyvin pieni pää. Tämä laji on silmiinpistävä, koska se on korkeampi kuin muut helmikanat ja antaa omituisia ääniä. Siinä on sininen selkäosa ja rinta sekä sinertävän harmaa nauha lyhyitä kastanjahöyheniä kaulassa. Haastaessaan se mieluummin juoksemisen kuin lentämisen. Kanat munivat kermanvärisiä munia paksuihin ruohoihin, pensaisiin tai puihin. Niitä esiintyy Koillis-Afrikassa, Etiopiassa, Pohjois-Tansaniassa ja Keniassa.

9. Gouldian finch

Yksi Australian viininviljelijöiden kasvatetuista vankeudessa ja rakastetuista lintuista, mutta on yllättäen tullut uhanalaiseen villieläinten luokkaan. Onneksi elvytyssuunnitelmat ovat käynnissä. Ne voivat olla erivärisiä, kuten vihreän, keltaisen ja vihreän yhdistelmiä, mutta urosten rinta on enimmäkseen violetti. Veden ja ruoan niukkuus saa heidät siirtymään trooppisten savannien metsäalueilta. He ovat pohjimmiltaan siementen syöjiä ja tekevät pesänsä puun reikiin jalostukseen. Urokset tunnetaan kohteliaisuudesta.

10. Kastanjapääinen mehiläispesä

Erittäin hoikka, mutta värikkäin pieni lintu, kastanjapäinen mehiläis syöjä, asuu Intian mantereella ja eräissä viereisissä Kaakkois-Aasian maissa. Kastanjavärisen pään ja kruunun tunnistamana, tällä pienellä akrobaattisella linnulla on vihertävä rinta ja alaosat, ja sen häntäsulat ovat kauniita tylsää oliivia. He tarttuvat ampiaisia, mehiläisiä ja sudenkorennot ilmaan. He oleskelevat pesäkkeissä hiekkarannoilla veden lähellä.

Tunnisteet:  Kissat kanit Kalat ja akvaariot